7 huvitavat viisi, kuidas kaunistada oma kodu lilledega

Lilled on üheks parimaks kaunistuseks, millega sisustada oma kodu. Need võivad olla nii värsked kui kuivatatud, potililled, kimbud, valik on lai ja lisaks toovad need ka meeldiva lõhna ja lisavad uusi värve igasse tuppa. Siin toomegi sinuni 7 huvitavat viisi, mida saad kasutada oma kodu kaunistamiseks lilledega.

  1. Käsitsi valmistatud lillekimbud

Kodu lilledega kaunistamisel ei saa otse loomulikult puududa lillekimbud. Võimalused on lõpmatud, sobitades kokku erinevaid värve ja lilletüüpe. Lillekuller – Marianne lilleäri pakub suures valikus nii lillekimpe kui ka lilledega kaunistusi erinevateks tähtpäevadeks. Lisaks on neil e-pood, mille kaudu saate tellida kõik lilled otse kodust.

Lõikelillede valimisel on hea idee valida ka igale aastaajale kohaseid lilli. Näiteks on kevadine aeg täis värskeid ja tugevalt lõhnavaid lilli, mida saad kasutada iga sündmuse või lihtsalt igapäevase kodu kaunistusena. Sügisel jällegi ei jää puudu sügisvärvidest, võid proovida isegi puulehtede kasutamist kimpudes, mis toob tõeliselt ilusa sügisese tunde tuppa.

  1. Lilled pildiraamis

Mainisime juba lühidalt kuivatatud lilli: kes meist ei oleks kunagi pannud kas lilli või taimi raamatu vahele? Ja siin ongi meie soovitus: loo kunstiteos kuivatatud lilledega! Võid valida oma lemmikud lilled, isegi roosid, mis on alati romantilisuse sümboliks. Alguses saavad need ilusad lilled sinu kodu värskete lilledena kaunistada ning enne kui need õisi hakkavad kaotama, pane need paksu raamatu vahele ning lase neil seal kuivada. Samuti on roosid kuivatamiseks ühed parimad lilled.

  1. Lilled kõikjal, isegi vannitoas

Kaldutakse arvama ekslikult, et mõnes ruumis on parem vältida lilli või taimi, kuid tegelikult toovad need palju kasu. Võime julgelt öelda, et valides õiged lilled, on iga ruumi ja toa jaoks olemas sobiv lille- ja taimetüüp.

Näiteks aitavad magamistoas olevad taimed paremini puhata või hoopiski vannitoas olevad lõikelilled võivad anda värske tunde tänu oma meeldivale lõhnale. Seetõttu ära arva, et lilled sobiksid ainult elutuppa või kööki, vaid vii kasvõi näpuotsatäis loodust sinna, kus tunned selle vajadust. Need annavad erilise tunde igas ruumis!

  1. Rippuvad lilled ja taimed

Viimase aja suur klassika on muuta keskkond meie ümber palju loomulikumaks, eriti kui elad kesklinnas ja loodusest kaugemal. Rippuvad taimed on väga huvitavaks kaunistuseks, eriti kuna need ei vaja lisaruumi, riputades need mugavalt kas seintele või lakke.

Soovitame kasutada rippuvaid taimi ka rõdul või isegi kui sul on oma aed, siis ka aias saab luua väga kauneid nurkasid tänu rippuvatele taimedele, mida saad panna kas seintele või kasvõi konksuga puuraamide külge. Rippuvad lilled on suurepärane sisustuslahendus, mis loob tihti luksusliku tunde, ilma et peaksid palju kulutama.

  1. Alternatiivsed mahutid

Kui soovid teada saada “salaretsepti”, mis alati töötaks, on selleks loovus: kasuta klassikalisi purke, või taaskasuta tühja veinipudelit lillede vaasina. Isegi katki läinud teetass võib uuesti ellu ärgata pannes sellesse ilusa toataime kasvama. Igat tüüpi mahuti võib olla sobiv lillede ja taimede jaoks, kui piisavalt loovust kasutada. Katseta erinevaid taimi ja värve, kindlasti leiad lahendusi, mida sa varem veel isegi näinud ei olnud.

  1. Taaskasutatud lillepotid ja vaasid

Taaskasutuskunst on põnev, kuna selle jaoks pole vaja teha lisakulutusi ja nagu ka eelmises puntktis, saad loovuse täielikult mängu panna. Kui sulle meeldivad vaasid ja sa pole kaunistamiseks alternatiivsete ideede suur armastaja, siis miks mitte täiendada seda, mis sul juba olemas on? 

Näiteks võimalus kaunistada juba olemasolevaid vaase uute kaunistustega, selleks võid kasutada nii spreivärve või hoopiski liimida sellele väikseid kivikesi või riidematerjale. Lase oma fantaasial lennata ja nii muutuvad sinu “vanad” potid ja vaasid uuteks kunstiteosteks.

  1. Lilleline valgusti

Viimase ideena pakume midagi teistsugust. Loo uus valgusti tänu pisikesele võrele, mille vahele saad lõikelilli panna. Võre vahel olevad lilli saad vahetada vastavalt soovile või siis jätta need lihtsalt kuivama ja nii saad hiljem nautida kuivatatud lillede ilu. Sobivaid võresid müüakse tihti kasvõi lillepoodides või siis kohe kindlasti leiad midagi ehituspoodidest. See ettepanek võib kõlada veidi uudsena, kuid proovi järgi, sest tulemus on tõeliselt pilkuköitev!

Terje
Autor Terje 7 artiklit
Terje on aastaid olnud ajakirjanik erinevates väljaannetes. Täna on ta kodune ema, kes aeg-ajalt avaldab oma arvamusi ja kogemusi elust.